✖✖Gadis Penglipurlara✖✖
Instagram

About

Linkies

FollowDashboard

Secebis buatmu wahai sahabat :)
Thursday, 18 July 2013 | 0 Comment |
Sahabat, mungkin kau lupa siapa yang selalu menarik tanganmu yang ketika itu terjatuh , mungkin kau lupa siapa yang menjadi bahu ketika kau berduka , mungkin kau lupa siapa yang menghapus tangisanmu , mungkin kau lupa siapa yang berada disisimu disaat kau kesepian .

Mungkin kau ku anggap sahabat , jadi aku tidak peduli apa yang kau lakukan terhadapku , aku tidak kisah jika kau mengguris hatiku . Jujur aku katakan , aku terasa dengan teguran sinismu , aku tidak berniat melukakan hatimu wahai sahabat . Aku tidak bermaksud untuk merampas hakmu wahai sahabat . Aku hanya menganggap dia tidak lebih dari seorang kawan. Itu hanya perkara kecil yang aku sendiri tidak mengerti kenapa kau cemburu terhadapku . Walhal , aku tidak pernah bermesra dengannya , aku tidak pernah bermanja dengannya . Bersua muka ? sama sekali tidak .

Tapi kau ? Kau tega bermesra dengan seseorang yang amat bermakna buatku , bertampar-tamparan ,bermesra-mesraan, bergelak-tawa . Tetapi tidak mengapa , disaat itu aku mengundur .Berjalan diam-diam seperti tidak ada apa-apa yang berlaku ,membiarkanmu bersama "seseorang" itu . Aku duduk di kerusi yang hanya menempatkan aku seorang sahaja . Aku hanya menjadi pemerhati yang melihat kebahagiaanmu .Sambil menyembunyikan perasaan aku yang hancur waktu itu .

Aku tidak mahu merosakkan riak gembira wajahmu dihari istimewa . Aku tidak pernah memerli , aku tidak pernah menegur sinis . Aku hanya membiarkan ia berlalu bersama hujan berdarah . Aku hanya menganggap itu hanya gurauan teman teman atau kegembiraan yang tidak dapat dapat kau tutup ;')

P/S : jika kau membaca warkah yang tidak seberapa ini , aku mohon kau mengerti wahai SAHABAT :')


Thanks for reading :)
Older Post . Newer Post

Short Biodata

Name: Kelibat Gadis
Known as: Gadis
Age: 20-5 years old
Status: Hak Milik Allah
Country: Malaysia
Fav. Colours: Warna Kehidupan
Language: Malay and English
Hobby: blogging, Sleeping, Eating
Fav Quotes: be yourself!
Contact Me: Official Blog

Likes:Semua benda kecuali benda yang tak suka

♥ Eating
♥ Blogging
♥ Chocolates
♥ Ice Cream
♥ Tweet Addict
♥ Black+White
♥ Sleeping
♥ Natural Beauty

Dislikes

✖ Haters
✖ Liars
✖ High heels

Aku hanya manusia biasa . Hamba Allah yang mempunyai sejuta kelemahan. Andai itu takdirku , aku terima dengan rela hati :')